Tema, essä, historia mm.

Här finns en brokig samling av olika typer av texter. Essäer, artiklar med historiskt tema - ofta med drag av reportage i sig, längre tema-artiklar mm. Tycker det är skoj att journalistik kan vara så mycket mera än nyheter!

AC/DC del I: Ett evigt rockinferno

Text inför AC/DC:s konsert i ishallen. Hufvudstadsbladet 21.4.1996
Få saker har väl påverkat mig så mycket som rockbandet AC/DC. Det började 1980 och pågår fortfarande, även om jag numera är aaaaningen kritisk till deras nyaste produktion och megakonsertshower. Dessvärre har min besatthet av bandet också synats i Hbl:s spalter i form av flera recensioner och diverse reportage, jag ber om ursäkt om det ibland blivit för mycket av det goda. Här finns några av texterna samlade, och, host, jag medger att det ibland - möjligen - blir lite patetiskt.

AC/DC del II: Konserten 1996

Hufvudstadsbladet 25.4.1996
Recension av en konsert i Ishallen i Helsingfors. De spelade Dog eat Dog! Sånt lever man i en hel oändlighet på, eller hur?

AC/DC del III: Plocka fram luftgitarren

Hufvudstadsbladet i mars 2000
Stämningsladdare inför turnén år 2000.

AC/DC del IV: Showen måste gå vidare

Hbl 19.10.2000
Reportage från premiären på AC/DC:s cirka 94:e comebackturné. Plats: Ghent, Belgien.

Tema: Kreditkort. Pengarna är döda!

Hufvudstadsbladets - dåvarande - månadsbilaga MIX, nr 10/1995.
Kebap och kreditkort - se där två centrala element i livet i mitten av 1990-talet. Detta faktum ledde till två stora temaartiklar i MIX, ett om kebap och ett om kreditkort. Rent journalistiskt uppskattar jag tiden på MIX eftersom vi här lärde oss hur viktigt det är med research. Om inte annat så hade vi i alla fall förbannat roligt. Artiklarna skrevs tillsammans med Jan Nåls. Alla tre delar finns i samma dokument.

Iskender är mästaren

Hufvudstadsbladets dåvarande månadsbilaga MIX, nr 5/1995
Det fanns en tid då vi (typerna på MIX) inte funderade på mycket annat än … kebab. Däför kunde vi inte låta bli att skriva det stora kebab-reportaget, vilket redan i sig bevisar journalistikens överlägsenhet gentemot alla andra konstarter.
PS. Viktig info! I denna version är kebab skrivet med b i slutet, men om jag minns rätt skrev vi kebap i den tryckta versionen, för så skall det egentligen vara.