Till Världens ände
Resor i Sibirien (1997)

År 1992 och 1995 reste jag på två rätt långa resor i Sibirien. Första gången med tre kompisar och den andra gången med min sambo och en rysk kompis. Jag skrev noggrann dagbok och så småningom förvandlades allting till en reportagebok. Att skriva en bok var något mycket stort för lilla Magnus och när boken blev färdig och faktiskt utkom hade jag - helt på riktigt - svårt att fatta det. Boken utkom både på finska och svenska. Här finns några kapitel i sin helhet.
   Boken är slutsåld på svenska, men du kan höra dig för hos Söderströms. På finska finns den i din bokhandel liksom också i Like Kustannus butik. Om du ser boken på svenska t.ex. på ett antikvariat blir jag glad om du tipsar mig, jag äger nämligen själv bara ett enda exemplar.

Smakprov
   
Recensioner/ intervjuer

Eftersom boken är slutsåld är jag glad över att kunna erbjuda den gratis (exklusive bilder) som pdf-dokument. Gå till beställningssidan.

Du kan också leta efter boken på ditt bibliotek.
Här finns en länk till huvudstadsregionens stadsbiblioteks söksida.
Meddela ditt intresse för en nyupplaga på boken till Söderströms förlag.

 

 

 

 

 

Polaroid av glada pojkar (vi bara spelar knäckta) på väg med färja från Sachalin till Kunashir (en av öarna som hör till Kurilerna). Från vänster: Roope Roine (numera friluftsguide), jag och manusförfattaren Jani Nåls. Jag var då 23 år gammal.