När inget förändras förändras allt?

Året är 2027. Konsult Lefa Storviks enda önskan är att rädda sin karriär, så uppdraget för leksaksföretaget DingDong Oy Ab kommer lika lägligt som överraskande. Han behöver bara få den trilskande personalen att gilla förändring. Men innan Lefa vet ordet av kämpar han i en virvelvind som vänder upp och ner på allt han trodde sig veta.

Tillsammans med sina vapendragare LeAnna Leander och Spike Ehrenskiöld står Lefa snart öga mot öga med Jesse Esposito, Finlands mesta businessguru. Nu tvingas trion ställa sig den knepigaste frågan av dem alla: Kan förändring ske genom icke-förändring? Kan det eviga kravet på Change faktiskt förvandlas till No Change? Och ska världen klara av den utmaningen?

* * *

Det här är min första roman. Och då måste det bara bli med en krydda av satir (trots avrådan). Uppvuxen med klassiker som Joseph Hellers Catch-22 har jag en förkärlek för att försöka uttrycka saker och ting via ett snett flin.

Allting började då två kompisar och jag firade en augustikväll/natt på vår stuga. Vi började spekulera kring varför det inte finns förändringskonsulter som säger att inget ska förändras. Tänk så populär en sådan konsult skulle bli. Det blev mycket fnitter och många one-liners (in English). Nästa morgon kändes idén fortfarande strålande.

Snart började jag skriva och min nya bästis Leif, ursäkta Lefa, uppstod. Lefa är besatt av årtalet 1948 och är inte så nytänkande. Men när LeAnna Leander, hans dynamo till affärspartner och Spike – hon som sätter alla på plats – kastas samman skapas något helt nytt ur Lefas första fumlande CHANGE-seminarier.

NO CHANGE SOLUTIONS har en webbplats skapad av Lefa

Beställ boken här!

Bokström 2021, tillsammans med Mikael Crawford och med Micaela Röman som intervjuare

Bokkalaset 2021, skoj intervju i Slowcitypodcasten med Larsson Österberg

Lyssna på podden ”Peppe möter” där jag deltar

Recension i Lysmasken (4.6.2021)

Recension i Östnyland (18.5.2021)

Recension i ÅU (20.4.2021)

Recension i Hbl (16/17.4.2021)

Recension på Svenska Yle (15.4.2021)

Analys/diskussion i Svenska Yle (börjar vid 17:30)

Intervju i Hbl (12/13.42021)

Intervju i Kyrkpressen (nr 6/2021)

Intervju Yle Vega (sön 28.3.2021)